Președintele CJ Iași dă vina pe Guvern pentru întârzierea alocării banilor din PNRR

Presedintele Consiliului Judeţean (CJ) Iași, Costel Alexe, reproşează Guvernului întârzierea alocării banilor din PNRR şi Programul „Anghel Saligny”.

Costel Alexe a trecut în revistă proiectele de hotărâre care urmează să fie aprobate în următoarea şedinţă de plen a CJ Iași, care se va desfăşura, maine, 27 iulie a.c., la Scobinţi.

El a fost de acord că realizarea Centurii de trafic uşor va necesita un sfert din fondurile europene alocate Regiunii de Nord-Est pentru infrastructura de transport, estimate la 200 de milioane de euro în viitorul Program Operaţional al domeniului, şi că va trebui discutat acest lucru cu administraţiile celorlalte cinci judeţe.

În privinţa viitorului Institut Regional de Medicină Cardiovasculară, vicepreşedintele CJ Iași, Marius Dangă, a prezentat modificările propuse de CJ Iași, asupra noilor criterii stabilite de Ministerul Sănătăţii, care dezavantajează proiectul ieşean.

Costel Alexe declară că apelurile pentru acest proiect nu sunt făcute doar de la Iași, ci şi în urma unor întâlniri avute la Bucureşti de reprezentanţii CJ Iași cu decidenţi de la Guvern.

Nici în cadrul investiţiei pentru restaurarea clădirilor Filarmonicii nu s-a înregistrat niciun progres. Solicitarea de fonduri prin PNRR pare ultima soluţie, pentru că gradul de cofinanţare din partea CJ Iași ar fi mai mare.

Prin urmare, fondurile europene ar fi de preferat, pentru un grad de cofinanţare de doar 2%, spune Costel Alexe, care n-a ratat prilejul să acuze din nou fosta conducere a CJ Iași că a dat 10 milioane de euro pe spitalul mobil.

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *