Deputatul Gheorghe Șoldan: “Cei care au plătit amenzile pentru necompletarea PLF își pot recupera banii”

Deputatul PSD Gheorghe Șoldan îi anunță pe cei care au fost amendați pentru necompletarea Formularului Digital de Localizare a Pasagerilor (PLF) că își pot primi banii înapoi.

„Legea pe care am inițiat-o în acest scop, împreună cu colegul meu deputat PSD de Suceava, Eugen Bejinariu, a fost publicată astăzi în Monitorul Oficial. În două săptămâni, Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administraţiei are obligația să emită un Ordin al ministrului prin care să stabilească procedura de restituire, de către organele fiscale locale, a sumelor de bani tuturor celor care au plătit aceste amenzi”, declară Gheorghe Șoldan.

El spune că banii plătiți se vor restitui doar dacă românii depun o cerere, în termen de 90 de zile de la data intrării în vigoare a ordinului de ministru.

Nu mai puțin de 150.000 de amenzi, în valoare totală de 361 milioane lei, au fost aplicate doar în perioada 25 decembrie 2021 – 31 ianuarie 2022.

Gheorghe Șoldan mai spune că, anul trecut, amenzile pentru necompletarea PLF au fost cuprinse între 2.000 și 3.000 de lei, iar începând cu luna februarie 2022, amenzile au fost de 500 de lei.

„Amenzile neachitate până la data intrării în vigoare a prezentei legi se anulează şi se scad din evidenţele organelor de executare. Reamintesc că foarte mulți români au completat la întoarcerea în țară formularul PLF, însă din cauza birocrației, autoritățile nu au mai avut acces la acea bază de date și au emis amenzi nejustificate”, susține Gheorghe Șoldan.

El a mai precizat că unele persoane și-au recuperat deja banii în instanțe iar alții nu.

„Era nedrept ca unii români să plătească pentru greșelile altora. Legea trebuie să fie aceeași pentru toți. Aceasta este cea mai importantă lege pe care am inițiat-o, până acum, pentru că vom vedea sute de mii de români bucuroși că au scăpat de stresul de a merge prin instanțe pentru a-și demonstra nevinovăția. Această lege era singura soluție la haosul creat”, concluzionează Gheorghe Șoldan.

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *