Un ucrainean a încercat să treacă prin Vama Siret țigări de contrabandă de 55.000 lei

Un ucrainean, în vârstă de 37 de ani, care conducea un microbuz marca Mercedes Sprinter, înmatriculat în Ucraina, s-a prezentat ieri, 27 iulie a.c., în PTF Siret, pentru efectuarea formalităților de frontieră, pe sensul de intrare în România.

În baza analizei de risc, s-a procedat la efectuarea unui control amănunţit asupra mijlocului de transport, ocazie cu care, echipa comună formată din poliţişti de frontieră şi lucrători vamali au descoperit ascunse în pereții laterali, în bancheta din spate, printre bagajele din compartimentul călători, în ușile din spate, precum și în ușa laterală a microbuzului, 4.665 pachete de țigări, în valoare de 55.000 lei.

Întreaga cantitate de țigări, dar și microbuzul în valoare de 50.000 lei, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

De asemenea, împotriva cetățeanului în cauză s-a dispus măsura interdicției de a intra în România pentru o perioadă de 5 ani şi i s-a întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, conform Legii 86 din 2006 privind Codul Vamal al României.

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *