Sorin Cîmpeanu: “Elevii vor da examene la toate liceele”

Elevii care finalizează gimnaziul vor da admitere la liceul la care își doresc să studieze. Cei care nu obțin un loc, vor da Evaluarea Națională, potrivit Ministerului Educației.

Una dintre noile reglementări ce privesc noua lege a educației este introducerea unui examen de admitere la liceu, pentru elevii care finalizează studiile gimnaziale.

Potrivit Ministerului Educației, toți elevii vor da admitere la liceele la care își doresc să studieze. Noua reglementare reprezintă o șansă în plus pentru a intra la liceul dorit.

“A fost o cerere repetată de mulți ani a colegilor care au demonstrat că pot să facă performanță, care solicită să selecteze printr-un concurs propriu elevii. Trebuie să îmbinăm excelența și echitatea. Excelența poate fi făcută în aceste colegii naționale”, declară ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

El mai spune că elevii vor da, în primă instanță, examenul de admitere la liceu și dacă nu vor reuși să ocupe un loc la liceul dorit mai pot avea o șansă dând Evaluarea Națională.

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *