Festivalul Național al Păstrăvului, Ciocănești, 13-15 august 2022

Tradiția și autenticul se adună, în acest weekend, la Ciocănești, la cea de a XVIII-a ediție a Festivalului Naţional al PăstrăvuluiPrimăria Ciocănești, Consiliul Local Ciocănești și Consiliul Județean Suceava așteaptă turiștii iubitori de tradiții și obiceiuri, în Comuna-Muzeu Ciocănești, pe 13, 14 și 15 august a.c.

Sâmbătă, 13 august a.c., la ora 9:00, este programată coborârea cu pluta pe Bistrița Aurie, iar de la ora 12:00 publicul va avea parte de spectacole folclorice susținute de Rapsozii Muntelui – Incursiune în Munții Suhard, alături de grupul folcloric „Flori Dumitrene” (Bistrița), buciumașii din Câmpulung Moldovenesc, taraful Obcina și Călin Brăteanu. Tot sâmbătă, la ora 17:30, este programat un altfel de spectacol de muzică clasică, cu tenorul Sorin Ursan Delaclit, iar la ora 18:30 are loc un spectacol cu Vali Doagă, Cooperativa 9 (Vali Crăciunescu, Adrian Măciucă, Dan Blueman), urmat, la ora 20:30, de concertul susținut de Liviu Teodorescu & Band.

Duminică, 14 august a.c., la ora 7:00, începe concursul de pescuit pe Bistrița Aurie, iar la ora 10:00, cei interesați sunt invitați la o ciorbă ciocăneșteană (cu păstrăvi și hribi), la Mina turistică Oița. De la ora 12:45 se va desfășura Parada portului popular, iar la ora 13:00 va începe un spectacol folcloric susținut de David și Miruna Țăran, Ana Maria Chiloti, Cristian Pomohaci, Pamfil Roată, Daria Bodnar, Ansamblul „Ca la noi” Bacău, Gabriela Teișanu, Brândușa Covalciuc Ciobanu, Suzana și Daciana Vlad, Elisa Hechelciuc, Doina și Ciprian Petroaie și de Ansamblul „Mugurașii Poienarilor” din Poienarii Burchii, Prahova. Tot duminică, la ora 18:00,  va acea loc un spectacol de muzică folk susținut de artiștii Andrei Păunescu, Vanghele Gogu, Magda Pușkaș, Cristian Buică, Ștefania Iacob, Sorin Poclitaru și Grupul folk Ciocănești. La ora 20:00 va începe activitatea „La Șezătoare”, iar seara se va încheia cu coborârea plăieșilor cu făclii.

Luni, 15 august a.c., de la ora 13:00, se vor sărbători 25 de ani de la resfințirea Bisericii „Adormirea Maicii Domnului” din Ciocănești, iar la ora 16:00, se va desfășura activitatea „Hram la Ciocănești”, când vor susține spectacole Ansamblul „Ciprian Porumbescu” Suceava și Ansamblul „Bistrița Aurie” Ciocănești. Programul evenimentelor continuă și după ora 18:00, cu Vasile Muraru și Valentina Fătu, iar la ora 20:30 va avea loc concertul susținut de Grigore Gherman, Păvăluc din Bucovina și Nord Band.

Pe parcursul celor trei zile de festival se desfășoară Târgul meșterilor populari, organizat de Muzeul Satului Ciocănești.

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *