David Popovici doboară un nou record mondial

Înotatorul David Popovici a doborât recordul mondial în proba de 100 m liber. A fost felicitat și de cel care deținea până acum acest titlu și se pregătește de semifinalele probei de 200 de metri liber. Cu numai o lună înainte de majorat, David Popovici este cel mai tânăr deținător al recordului mondial.

„Cel mai rapid înotător din lume”„Noul Tarzan al înotului” sau „Omul care nu are limite” sunt doar câteva din laudele adresate de jurnaliștii din întreaga lume românului David Popovici, după ce a doborât recordul mondial la 100 de metri liber.

Cu 46 de secunde și 86 de sutimi, David Popovici a fost mai rapid decât ceilalți competitori, dar și decât Cesar Cielo, brazilianul care a deținut recordul mondial timp de 13 ani.

David Popovici a doborât primul record mondial în urmă cu două luni, la Budapesta, la proba de 200 de metri liber.

După victorie, David Popovici a anunțat că își donează casca și ochelarii pe care i-a purtat în competiție, ca să ajute o fostă vicecampioană la canotaj, grav bolnavă și rămasă pe drumuri cu trei copii. Cine dorește să ajute poate face o donație pe siteul Galantom și este înscris automat în tragerea la sorți pentru obiectele de campion ale lui David Popovici.

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *