A început ediția de toamnă a Bacalaureatului

La nivelul judeţului Iaşi, în vederea susţinerii probelor din cadrul celei de-a doua sesiuni a examenului de Bacalaureat s-au înscris 1.086 candidaţi, 731 din seria curentă şi 355 din seriile anilor anteriori.

Probele scrise se vor susţine în 3 centre de examen organizate în municipiul Iaşi: Colegiul Tehnic „Mihail Sturdza”, Liceul Tehnologic „Dimitrie Leonida”, Liceul Tehnologic de Transporturi şi Construcţii.

Ca măsuri de adaptare la contextul pandemic şi la modul în care acesta a influenţat desfăşurarea activităţilor didactice, programele de examen au fost modificate.

Absolvenţii claselor a XII-a şi a XIII-a susţin prima probă, la limba şi literatura română, pe data de 16 august a.c. Pe 17 august a.c., este programată proba obligatorie a profilului, iar pe 18 august a.c. să se desfăşoară proba la alegere a profilului.

Înscrierile pentru această sesiune de examen au avut loc în perioada 18-25 iuliea.c., iar în perioada 22-29 august a.c., candidaţii vor susţine probele de verificare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română, a competenţelor digitale şi a competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională.

Afişarea primelor rezultate este prevăzută pentru data de 31 august a.c. (până la ora 12:00).

Reamintim faptul că, în conformitate cu prevederile art. 5 şi ale art. 6 din Regulamentul UE 2016/679 privind protecţia persoanelor fizice în ceea ce priveşte prelucrarea datelor cu caracter personal şi privind libera circulaţie a acestor date de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecţia datelor – RGPD), afişarea rezultatelor se va face prin anonimizarea numelui şi a prenumelui candidatului.

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *