Primarul Sucevei, Ion Lungu, s-a întâlnit cu ministrul Cercetării și Digitalizării

Primarul Sucevei, Ion Lungu, s-a întîlnit cu ministrul Cercetarii, Inovării și Digitalizării, Sebastian Burduja, la sediul ministerului. Cei doi au discutat posibilitatea de a promova proiecte din domeniul digitalizării, în perioada următoare, în colaborare cu specialiști din cadrul ministerului.

În domeniul digitalizării, pe Programul Operational RegionalSuceava are prealocată suma de 2.766.705,91 euro, prin PNRR și în cadrul proiectului“100 de orașe europene inteligente și neutre climatic pană in anul 2030”.

De asemenea, s-a discutat despre accesarea de fonduri în domeniul digitalizării pentru unitațile de învățămînt, un proiect integrat, în colaborare cu Ministerul Digitalizării și Ministerul Educației.

Ion Lungu a avut discutii cu coordonatorul proiectului PNI Anghel Saligny, cu care a stabilit concret modalitatea de depunere spre finantare a proiectului actualizat cu suma de 43.000.000 lei repartizată de minister, prin care se va realiza viaductul de peste cale ferată, în lungime de 1.015 metri, aferent proiectului Ruta Alternativă Suceava-Botosani.

Ion Lungu speră ca, în urma discuțiilor avute, primele autobuze de la firma Solaris să ajungă la Suceava în luna septembrie.

Totodată, Ion Lungu a participat la Ministerul Finanțelor, la Comisia de Autorizare a Împrumuturilor Locale, prin proiectul de rectificare bugetară.

Începând din acestă lună, plafonul pentru anul 2022 va fi majorat cu suma de 500 milioane lei, ceea ce va permite finanțarea creditelor autoritaților locale aflate lista de rezervă.

    

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *