Nou pachet de măsuri pentru sprijinirea populației

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, anunță pregătirea unui nou pachet de măsuri pentru sprijinirea populaţiei, după ce va fi analizată puterea de cumpărare, în urma datelor INS.

”Eu cred că este obligatoriu, după ce vom vedea puterea de cumpărare. Acum s-au cam reglat şi preţurile la combustibil, să vedem (..) componenta de la INS, o să vină tot energia aproape peste 50%, influenţa avută în coeficientul de inflaţie, care aţi văzut că s-a stopat şi chiar a scăzut, deci am intrat pe alt trend. Categoric, vor trebui luate şi alte măsuri”, declară Marcel Ciolacu.

El spune că influenţa în preţurile alimentelor se datorează şi secetei.

”Iarăşi este o emoţie, fiindcă totuşi mâncăm din producţia din primăvară, dar o să se regleze”, mai spune Marcel Ciolacu.

Despre păstrarea măsurii privind compensarea cu 50 de bani a preţului la carburanţi, Marcel Ciolacu afirmă că nu a avut această discuţie.

Întrebat dacă impactul aceste măsuri a fost unul bun, el a răspuns: ”A fost o măsură pe care a luat-o Guvernul, într-un moment nu neapărat de de scumpiri foarte mari, dar de emoţie”.

”În acest moment s-a intrat într-o zonă predictibilă şi eu nu cred că mai este oportună”, concluzionează Marcel Ciolacu.

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *