Ministrul Dezvoltării, Cseke Attila, în vizită la Suceava

Ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, Cseke Attila, a participat la semnarea proiectului de finanțare pentru consolidarea și reabilitarea ansamblului de clădiri ale Mănăstirii Sfântul Ioan cel Nou de la Suceava.

După semnarea contractului, ministrul Dezvoltării a declarat că acesta este un angajament în primul rând de respect față de valori și față de valorile creștine.

El a arătat că are credința că obligația tuturor celor care sunt în viața publică este de a păstra obligatoriu ceea ce au primit de la generația anterioară și să îmbunătățească.

Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, IPS Calinic, a conferit ministrului „Crucea Bucovinei”, pentru remarcabila activitate în slujirea Bisericii și comunității.

Guvernul României a aprobat în noiembrie anul trecut indicatorii tehnico-economici pentru consolidarea și reabilitarea ansamblului de clădiri ale Mănăstirii Sfântul Ioan cel Nou de la Suceava.

Acest obiectiv de patrimoniu, aflat pe Lista monumentelor istorice, va fi restaurat și valorificat din punct de vedere cultural și economic, pentru creșterea gradului de acces al publicului larg și al persoanelor cu diferite dizabilităţi, pentru asigurarea unor condiții optime pentru administrarea și punerea în valoare a clădirilor de patrimoniu aflate în incinta mănăstirii, precum și pentru reorganizarea și îmbunătățirea condițiilor de trai pentru obștea monahală.

Ansamblul este amplasat pe o suprafață de 16.558 mp și va beneficia de mai multe intervenții la elementele de arhitectură, bazate în special pe concluziile studiilor istorice și pe studiile tehnice preliminare privind elementele de lemn și de zidărie din piatră și cărămidă.

Proiectul are o valoare totală de 100.164.000 lei și va fi finanțat de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, prin Compania Națională de Investiții, în cadrul Programului național de construcții de interes public sau social (PNCIPS).

Durata de execuție a lucrărilor este estimată la 36 de luni.

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *