România schimbă PET-ul cu biletul

Săptămâna Europeană a Mobilității va fi sărbătorită la nivel național printr-o campanie inedită desfășurată în 65 de orașe din țară – România Schimbă PET-ul cu biletul.

Vineri, 16 septembrie 2022, locuitorii din Piatra Neamț, Roman și din alte 63 de orașe din toate județele țării vor putea călători cu mijloacele de transport în comun în schimbul a 5 deșeuri. Inițiativa aparține Asociației Act for Tomorrow și Kaufland România, fiind realizată în parteneriat cu Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, în cadrul programului național Vinerea Verde.

La nivel local, campania se bucură de sprijinul Asociației Sens Civic Neamț, în calitate de parteneri ai acțiunii.

În municipiul Piatra Neamț, campania se desfășoară în parcările celor 2 magazine Kaufland din localitate situate pe: Str. Obor nr. 2A, Str. Bistriței nr. 2B. În Roman, campania se va desfășura în parcarea magazinelor Kaufland situate pe Șoseaua de Centură și pe strada Mihai Viteazu.

Cei dornici să participe trebuie să aibă la ei 5 deșeuri (PET-uri, doze de aluminiu, sticlă) și să le introducă în aparatele automate de colectare Tomra, puse la dispoziție de Kaufland România.

În urma acestui proces, pentru cei ce au colectat deșeurile separat, automatele vor elibera un cupon în baza căruia vor primi biletul de autobuz pentru două călătorii de la voluntarii prezenți la fiecare punct de colectare. Campania se desfășoară pe 16 septembrie, în intervalul 09:00-17:00, în 134 de magazine Kaufland România.

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *