Ministerul Turismului invită tinerii din întreaga lume să descopere România

Ministerul Antreprenoriatului și Turismului invită tinerii din întreaga lume să descopere România, pentru  creșterea notorietății țării noastre ca destinație turistică.

“Tinerii din întreaga lume sunt invitaţi să descopere România, o destinaţie ofertantă şi accesibilă! Pe lângă experienţele antrenante oferite de oraşele şi staţiunile locale sau naţionale, în vacanţele de tip city-break sau turism festivalier, un rol important în procesul de cunoaştere îl joacă şi schimbul cultural. Călătorind, elevii şi studenţii pot lega prietenii, iar aceste relaţii reprezintă fundamentul în înţelegerea frumuseţii diferenţelor şi asemănărilor dintre modalităţile de gândire şi trai ale unor societăţi diferite. În acest fel, pe lângă entuziasmul de a porni în aventură într-un loc nou, necunoscut, tinerii se pot dezvolta tot mai mult, prin îmbogăţirea cunoştinţelor, şi, cu ajutorul reţelelor sociale, îi pot încuraja pe apropiaţii lor să le urmeze exemplul”, declară ministrul de resort, Constantin-Daniel Cadariu.

În urma protocolului de colaborare încheiat, Ministerul Antreprenoriatului și Turismului va pune la dispoziţia AEM şi APSTSP o serie de materiale audiovizuale, care evidenţiază atractivitatea destinaţiei România, cu accent pe activităţi, aventură, city-break şi turism rural, cu scopul promovării acestora în mediul online, pe platformele digitale ale partenerilor, precum şi în cadrul altor acţiuni de interes.

Totodată, Ministerul Antreprenoriatului și Turismului acordă dreptul de utilizare a brandului de ţară “România – Exploraţi Grădina Carpaţilor”, precum şi a unui cod QR, care să redirecţioneze utilizatorii către portalul www.romania.travel. Colaborarea este pro bono, precizează reprezentanţii Ministerul Antreprenoriatului și Turismului.

European Youth Card este o legitimaţie destinată tinerilor din Europa care aduce numeroase beneficii posesorilor săi, atât în ţara de origine, dar şi atunci când călătoresc în restul ţărilor de pe continent. În prezent, peste 6 milioane de tineri cu vârste cuprinse între 12 şi 30 de ani deţin această legitimaţie, iar 38 de ţări sunt partenere.

International Studenty Identity Card este singura legitimaţie recunoscută oriunde în lume, care atestă statutul de elev în ciclul gimnazial, licean, student, masterand sau doctorand şi care le oferă acestora cele mai eficiente modalităţi de accesare a serviciilor de interes. Peste 6 milioane de tineri, cu vârste de până la 30 de ani, deţin legitimaţia, iar 130 de ţări sunt partenere. Iniţiativa aparţine UNESCO.

Tinerii care dețin o legitimație europeană sau internațională beneficiază de reduceri la transport și cazare atât în țara de origine, cât și în țările în care călătoresc.

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *