Măsuri sociale pentru această iarnă

Social-democrații lucrează la un program de măsuri sociale pentru sprijinirea cetățenilor în această iarnă. Anunțul a fost făcut de ministrul Muncii și Solidarității Sociale, Marius Budăi, într-o conferință de presă, care a avut loc la Iași. Mai mult decât atât, el anunță că există șanse ca salariul minim să crească.

Ministrul Muncii şi Solidarităţii Sociale, Marius Budăi, declară că PSD lucrează la un program de sprijin pentru cetăţeni pentru iarnă. El crede că pensiile ar trebui majorate cu minim 10% de la 1 ianuarie, dar în acelaşi timp este necesară şi o creştere a salariului minim brut.

„Lucrăm la un program de sprijin pentru cetăţeni pentru iarna 2022-2023. Va fi un program de măsuri sociale. Noi am solicitat, în urma calculelor şi analizelor făcute, o majorare a pensiilor cu cel puţin 10% de la 1 ianuarie”, spune Marius Budăi, ministrul Muncii și Solidarității Sociale.

Următoarea creștere salarială ar urma să se producă la începutul anului viitor. Măsura a fost luată pentru a veni în sprijinul angajaților și se va face cu o consultare cu mediul de afaceri.

„În urma discuţiilor pe care le-am avut săptămâna trecută cu preşedintele PSD, dar şi cu premierul, începând de astăzi la nivelul Ministerului Muncii am declanşat în cadrul Comisiei de Dialog Social o discuţie transparentă cu partenerii sociali, angajatori, patronate şi sindicate, astfel încât de la 1 ianuarie să avem şi o creştere a salariului minim brut garantat în plată ţinând cont şi de directiva nouă aprobată în cadrul Consiliului European pe 6 iunie 2022, dar şi săptămâna trecută în Parlamentul European. Salariul minim trebuie să fie în concordanţă cu două elemente, şi anume să fie 60 la sută din salariul median brut şi 50% din salariul mediu brut”, mai spune Marius Budăi, ministrul Muncii și Solidarității Sociale.

Până atunci, autoritățile spun că nu au fost prevăzute creșteri salariale până la sfârșitul anului.

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *