Un ministru liberal este împotriva majorării salariilor demnitarilor

Ministrul Cercetării și Digitalizării, Sebastian Burduja, anunță că va vota în Camera Deputaților împotriva proiectului de lege prin care salariile demnitarilor să fie majorate.

„Eu voi vota împotrivă, în calitatea mea de deputat, şi cred că nu este în regulă ca într-o situaţie economică dificilă, într-o situaţie regională cu impredictibilitate mare, politicienii să se premieze. (…) Sigur că în raport cu alte state europene – discutam recent cu omologul meu din Cipru, o ţară mai mică din UE, cred că are salariul lunar de cinci ori mai mare ca al meu la nivel de ministru, dar nu asta contează. Nu este oportună, din punctul meu de vedere, această iniţiativă, şi eu voi vota împotrivă”, declară Sebastian Burduja.

Potrivit acestuia, nu a existat în PNL o întâlnire pe aceste subiect.

Senatul a aprobat, miercuri, 21 septembrie a.c., creșterea indemnizațiilor demnitarilor și creșterea sporurilor pentru funcționarii publici implicați în procesul legislativ. Astfel, indemnizațiile președintelui, miniștrilor, parlamentarilor, primarilor, președinților de consilii județene și locale precum și ale funcționarilor publici care îi deservesc pe aceștia ar putea fi majorate, începând cu 1 noiembrie a.c., cu 25%.

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *