Lucrările la tronsonul II de pe Ruta Alternativă Suceava-Botoșani, aproape de finalizare

Primăria Municipiului Suceava a comunicat că pe data de 15 octombrie a.c. vor fi finalizate lucrările la Ruta Alternativă Suceava-BotoșaniTronson IIStrada Apeductului.

Odată cu finalizarea acestor lucrări vor putea fi folosite, până la finalizarea Tronsonului III (viaduct peste calea ferată) două variante provizorii pentru autoturisme, de pe Strada Mirăuți, cu ieșire în DN 29, la Școala Generală Plopeni, cu trecere peste calea ferată la nivel (fosta Haltă Lisaura), cu o lungime de 7,2 km, din care 4,7 km drum asfaltat (parțial betonat) și 2,5 km nemodernizat.

De asemenea, o variantă pentru traficul greu, cu trecere pe la Gara Văratec și ieșire în DN 29, la Salcea, cu o lungime de 10,8 km, din care 6,9 km asfaltat (parțial  betonat) și 3,9 km nemodernizat.

Totodată se lucrează la montarea stâlpilor pentru iluminat public care va fi pus în funcțiune la 1 noiembrie a.c.

Primarul Municipiului Sucevei, Ion Lungu, declară că în sedința de Consiliu Local din această lună vor fi aprobați indicatorii tehnico-economici la Sensul giratoriu intersecție Calea Unirii cu Traian Vuia, care ar trebui finalizat până la sfârșitul anului.

Ion Lungu speră ca până în anul 2024 să se finalizeze varianta total asfaltată a Rutei Alternative Suceava-Botoșani, cu ieșire în DN 29, la fosta Avicola Burdujeni, cu finanțare din PNI Anghel Saligny.

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *