Mihai Chirica ar putea scăpa de dosarul “Skoda”

Magistrații Judecătoriei Bârlad au aprobat suspendare a dezbaterilor din Dosarul Skoda.

Asta pana cand, Înalta Curte de Casație și Justiție se va fi pronunțat într-un caz în care se discută despre prescrierea faptelor în baza unei decizii a Curții Constituționale (CCR).

Hotărârea Înaltei Curți de Casație și Justiție ar stabili practic modul în care trebuie interpretată de judecători decizia CCR.

În Dosarul “Skoda”, primarul Iașului, Mihai Chirica, fostul primar Gheorghe Nichita, fostul directorul tehnic al Primăriei Municipiului Iași, Dumitru Tomorug, fosta şefă a serviciului juridic, Doina Florescu, actualmente consilier personal al primarului, şi Costică Chişcă, fost şef al serviciului administrativ al Primăriei Municipiului Iași, sunt judecaţi sub acuzaţia de abuz în serviciu. Cei 5 sunt acuzaţi că ar fi dispus, în anul 2013, achiziţionarea de către Primăria Municipiului Iași a 4 autoturisme Skoda deşi, la acea dată, restricţiile bugetare interziceau primăriilor astfel de contracte, cauzând un prejudiciu de o jumătate de milion de lei. Prejudiciul calculat de procurori nu a fost asumat de Primăria Municipiului Iași, care nu s-a constituit parte civilă în proces.

Un aviz favorabil al Înaltei Curți de Casație și Justiție ar echivala cu constatarea prescrierii și în cazul lui Mihai Chirica.

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *