Alocațiile copiilor cresc cu 57 de lei

Guvernul României lucrează la pachetul de majorări de venituri pentru populație care ar putea intra în vigoare de la data de 1 ianuarie 2023. Informația vine la scurt timp după ce s-a iscat controversa cu privire la acordarea burselor sociale.

Potrivit unor surse guvernamentale, Cabinetul premierului Nicolae Ciucă va decide să crească alocațiile pentru copiii cu vârste cuprinse între 2 şi 18 ani. Astfel, aceștia ar urma să primească de la 243 de lei pe lună, la 300 de lei. Copiii ar putea primi 57 de lei în plus la alocație.

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, răspunde criticilor privind bursele sociale acordate elevilor din mediul rural și declară că de burse sociale beneficiază, de la bugetul de stat, absolut toţi elevii aflaţi în dificultate din perspectiva socio-economică, iar în privinţa transportului elevilor, va intra în şedinţa de Guvern de săptămâna viitoare, prin care se asigură o sumă forfetară pentru toţi acei elevi care învaţă în altă localitate decât cea de domiciliu, care poate ajunge la 200, chiar 300 de lei per elev, peste bursa socială de 200 de lei.

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *