Județul Suceava, inclus în două rute turistice naționale

De Ziua Mondială a Turismului au fost lansate oficial, in cadrul unui eveniment la Tg Jiu, două rute turistice care includ județul Suceava.

Este vorba de „Ruta Cultural Turistică Națională a Destinațiilor Europene de Excelență” și „Ruta Cultural Turistică Națională a destinațiilor turistice din România.

„Ruta Cultural Turistică Națională a Destinațiilor Europene de Excelență (EDEN)” și „Ruta Cultural Turistică Națională a destinațiilor turistice din România” premiate de Federația Internațională a Jurnaliștilor și Scriitorilor din Turism (FIJET) cu trofeul de excelență «Mărul de Aur» pentru dezvoltarea și promovarea turismului, recunoscute de Ministerul Antreprenoriatului și Turismului (MAT), au fost lansate oficial la Târgu Jiu, cu ocazia Zilei Mondiale a Turismului.

Evenimentul a fost organizat de ministerul de resort, alături de Consiliul Județean GorjAsociația Profesională Patronală de Turism Gorjul și Asociația „Acasă la Brâncuși”.

Cu acest prilej, reprezentanții destinațiilor incluse în cele două rute au primit din partea Ministerului Antreprenoriatului și Turismului diplome care atestă, în mod oficial, calitatea lor de membri.

O călătorie pe „Ruta Cultural Turistică Națională a Destinațiilor Europene de Excelență (EDEN)” poate fi descrisă ca o adevărată lecție de cultură și presupune un itinerar lung, prin 20 de judeţe din România, respectiv: BrașovVranceaNeamţSuceavaBuzăuCovasnaSibiu, MureșHarghitaMaramureșBistrițaAlbaClujBihorHunedoaraAradGorjVălceaConstanța și Tulcea.

Prestigiosul trofeu «Mărul de Aur» este acordat anual de Federația Internațională a Jurnaliștilor și Scriitorilor din Turism (FIJET), care are membri peste 800 de personalități de pe toate continentele și este comparat adesea cu faimosul premiu Oscar din cinematografie, iar obținerea lui de către Mănăstirile din BucovinaRezervația Biosferei Delta DunăriiMărginimea SibiuluiMunicipiul Târgu Jiu și Municipiul Oradea atestă din nou recunoașterea internațională a frumuseții și unicității României, cu plaiurile ei nemuritoare care te invită să le parcurgi.

A doua parte a evenimentului a inclus întâlnirea reprezentanților Destinațiilor EDEN din România, cu scopul de a facilita dezvoltarea Rețelei EDEN, schimbul de experiențe și bune practici. În perioada 2008-2019 în România au fost desemnate 39 destinații EDEN pentru cele 9 teme ale concursului: turismul și patrimoniul local intangibilturismul și ariile protejateturismul acvaticturismul ruralturismul și regenerarea siturilor fiziceturismul accesibilturismul și gastronomia localăturismul cultural tangibilturismul de sănătate și relaxare.

Proiectul EDEN a fost lansat de Comisia Europeană în anul 2006, urmărind creşterea vizibilităţii destinaţiilor non-tradiţionale, creşterea conştientizării asupra diversităţii şi calităţii ofertei turistice europene, reducerea sezonalităţii, susținerea turismului durabil și crearea de reţele între destinaţii.

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *