Guvernul aprobă noi programe inițiate de Ministerul Turismului

Guvernul României a aprobat memorandumul cu tema „Încadrarea schemei de ajutor de minimis – Programul național multianual pentru susținerea meșteșugurilor și artizanatului, Programul pentru susținerea IMM-urilor – în politicile economico-bugetare și financiare ale statului român”, inițiat de Ministerul Antreprenoriatului și Turismului (MAT).

Ministrul Antreprenoriatului și Turismului, Daniel Cadariu, declară că MAT promovează produsele românești prin acțiuni concrete. Producătorii și antreprenorii români au nevoie de o mai mare vizibilitate, precum și de căi care să-i dezvolte și să-i integreze mai bine în piața din Romania.

Daniel Cadariu spune că, la nivelul instituției, se susține această componentă și, drept urmare, vor fi lansate două programe, care vor facilita organizarea și participarea expozanților la două târguri tematice.

El mai spune că, până la acest moment, a reușit să lanseze deja 3 programe de finanțare, iar acum acestea se află în curs de implementare: IMM AGRI-FOOD – granturi pentru capital de lucru și START-UP NATION – cu subcomponenta Diaspora și Femeia Antreprenor.

Cele două noi programe se alătură proiectelor pentru care sunt toate demersurile normative gata și se află în curs de lansare. Concret, este vorba despre HoReCa 2Microindustrializarea – „Fabricat în România” și granturile pentru comerț/servicii.

Din cele 13 scheme de ajutor de stat, 8 se află în stadii avansate, susține Daniel Cadariu.

Cele două programe au fost lansate în consultare publică iar în cele ce urmează, va fi comunicată și platforma prin intermediul căreia vor putea fi realizate înscrierile.

Programele menționate constau în organizarea „Târgului naţional pentru artizanat şi meşteşuguri 2022” și a „Târgului brandurilor naționale (TIMM 2022)”, pe o durată cuprinsă între minimum 3 zile și maximum 5 zile.

Perioada de desfăşurare, precum şi locaţia vor fi afişate pe site-ul instituţiei cu cel puţin 5 zile înainte de desfăşurarea celor două evenimente. Participarea expozanților va fi gratuită. Aceștia vor putea prezenta produsele proprii şi vor putea desfăşura activităţi economice în condiţiile legislaţiei în vigoare.

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *