La Iași, zeci de pelerini au primit îngrijiri medicale

72 de persoane, care au venit la Iaşi pentru a se închina şi ruga la racla cu moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva, au avut nevoie de îngrijiri medicale.

Potrivit reprezentanţilor Grupării de Jandarmi Mobilă “Alexandru cel Bun” Bacău, începând de sâmbătă, 8 octombrie a.c., de la debutul pelerinajului, 72 de pelerini au avut nevoie de îngrijiri medicale, 4 dintre ei fiind transportaţi la spital cu dureri abdominale, stări lipotimice, hipertensiune arterială, hipoglicemie, crize comiţiale sau luxaţii.

Coordonatorul UPU-SMURD Iaşi, dr. Diana Cimpoeşu, declară că majoritatea celor care au avut nevoie de îngrijiri medicale sunt persoane care au venit în pelerinaj din judeţul Ilfov.

În prezent, 2.500 de pelerini aşteaptă să ajungă la baldachinul special amenajat în Curtea Mitropolitană, în care se află racla Sfintei Cuvioase Parascheva.

Începând de sâmbătă, 8 octombrie a.c., de la ora 6:00, de când a început pelerinajul, 43.000 de credincioşi s-au rugat la racla Sfintei Cuvioase Parascheva.

Până pe 15 octombrie a.c., se estimează că peste 300.000 de credincioşi vor veni la Iaşi pentru a participa la slujbele religioase şi la alte activităţi prilejuite de hramul Sfintei Cuvioase Parascheva, perioada de afluenţă maximă a pelerinilor fiind 13-14 octombrie a.c.

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *