Fostul lider USR Suceava, senatorul Gheorghiță Mîndruță, s-a înscris în PSD

Fostul lider USR Suceava, senatorul Gheorghiță Mîndruță, s-a înscris în PSD. Recomandarea pentru înscrierea în PSD a fostului USR-ist ar fost făcută de primarul Municipiului Fălticeni, Cătălin Coman.

Biroul Permanent al Organizației Municipale PSD Fălticeni a aprobat adeziunea senatorului Gheorghiță Mîndruță. Astfel, în prezent, PSD Suceava are doi senatori, Ioan Stan și Gheorghiță Mîndruță, și 4 deputați, Mirela Adomnicăi, Gheorghe Șoldan, Eugen Bejinariu și Vlad Popescu-Piedone, acesta din urmă fiind ales din partea PPU-SL pe listele PSD.

În urmă cu mai puțin de două luni, senatorul Gheorghiță Mândruță și-a anunțat demisia din USR și din funcția de președinte al Organizației Județene USR Suceava.

Gheorghiță Mîndruță declara atunci că “de la începutul fuziunii dintre USR și PLUS au existat dispute și păreri contradictorii, însă acestea au fost canalizate greșit spre conflicte interne și nu spre evoluție şi transparență, așa cum ar fi fost de dorit”.

El mai spunea că “disputele interne din USR au fost alimentate de diverși lideri şi grupuri dornice de putere, care au pus mai presus interesele personale și de grup decât angajamentele luate în fața românilor, iar pentru unii a primat dorința de putere, de a deține cât mai multe „titulaturi” și de a avea influență”.

Gheorghiță Mîndruță acuza și faptul că a constatat o lipsă de reacție a conducerii centrale a USR prin acțiuni concrete la problemele sesizate din filiala pe care o reprezintă și nu numai, iar „poleiala cuvintelor mari folosite de unii lideri a început să se risipească”.

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *