Doar 11 producători suceveni, eligibili pentru programul Tomata

Doar 11 producători suceveni din cei 17 înscriși în Programul Tomata au fost declarați eligibili și au primit de la Ministerul Agriculturii o subvenție totală de circa 163.000 de lei.

Deputatul PNL de Suceava Angelica Fădor, l-a întrebat pe ministrul Agriculturii, Petre Daea, câți producători suceveni au primit sprijin pentru producția de tomate și legume în spații protejate.

Ea declară că, în acest an, Ministerul Agriculturii a alocat 225 de milioane de lei pentru a susține producția de tomate și legume în spații protejate, valoarea totală a sprijinului fiind de 4.000 de euro pentru fiecare beneficiar, iar producţiile minime necesare trebuie să fie de 3.000 de kg/1.000 de metri pătraţi.

Angelica Fădor mai spune că potrivit comunicărilor oficiale ale Ministerului Agriculturii, numărul celor care s-au înscris pentru a primi această subvenție a depășit estimările, multe județe transmițând deja cererile pentru decontare.

În acest context, ea i-a cerut lui Petre Daea să spună câte cereri au fost depuse de către legumicultorii din județul Suceava în acest program și care este stadiul efectuării plăților către aceștia.

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, susține că în cadrul „Programului de susținere a producției de legume în spații protejate pentru anul 2022” la nivelul județului Suceava s-au înscris, în ciclul I, un număr de 17 producători agricoli, din care 11 au fost eligibili și cărora și s-a achitat integral suma de 163.267,50 lei.

Petre Daea afirmă că pentru ciclul II al acestui program s-au înscris 26 de producători agricoli din județul Suceava care urmează să valorifice producția obținută în perioada 15 octombrie- 9 decembrie 2022.

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *