Călătorii gratuite cu trenul prin Europa pentru tineri

Comisia Europeană a lansat runda de înscrieri de toamnă pentru DiscoverEU. 35.000 de tineri vor primi un permis de călătorie de cale ferată cu care vor putea explora Europa.

35.000 de tineri din statele membre UE și cele participante la Erasmus+ vor câștiga în urma unei trageri la sorți un permis prin care vor putea călători gratuit cu trenul prin Europa. Înscrierile sunt deschise până în 25 octombrie, la ora 12.

Startul înscrierilor în runda de toamnă a fost dat marți, 11 octombrie a.c. DiscoverEU a fost lansat în iunie 2018, iar inițiativa a fost integrată în noul program Erasmus+ 2021-2027, ceea ce înseamnă că pot participa tineri inclusiv din Islanda, Liechtenstein, Macedonia de Nord, Norvegia, Serbia și Turcia.

Pentru a putea câștiga un permis de călătorie, tinerii sunt invitați să se înscrie pe portalul european pentru tineret, să răspundă la un chestionar alcătuit din 5 întrebări și la o întrebare suplimentară.

Câștigătorii, care trebuie să se fi născut în perioada 1 ianuarie-31 decembrie 2004, vor putea călători în Europa timp de până la 30 de zile, între 1 martie 2023 și 29 februarie 2024.

Pentru a fi eligibil, trebuie să te fi născut între 1 ianuarie 2004 (inclusiv) și 31 decembrie 2004 (inclusiv)
să completezi corect formularul de înscriere online, indicând numărul cărții de identitate, al pașaportului sau al permisului legal de ședere,  să fii cetățean sau rezident legal pe termen lung* într-una din următoarele țări:
– unul din statele membre ale Uniunii Europene, inclusiv țările și teritoriile de peste mări (TTPM) sau
– una din țările terțe asociate la programul Erasmus+: Islanda, Liechtenstein, Macedonia de Nord, Norvegia, Serbia și Turcia.

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *