Heliport, la Spitalul Județean de Urgență Suceava

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, anunță că heliportul de pe Spitalul Județean de Urgență Suceava are toate avizele necesare pentru a funcționa.

Gheorghe Flutur declară că a fost amenajată o suprafață de 1220 de metri pătrați pentru aterizarea elicopterelor, au fost realizate spații de deservire, a fost prelungită casa lifturilor, iar un lift comunică direct între UPU și heliport.

Potrivit acestuia, complexitatea intervențiilor de la Spitalul Județean de Urgență Suceava face ca Spitalul Județean de Urgență Suceava să fie, în ultima perioadă, spital regional și că mulți pacienți și din județele vecine se adresează acestui spital care, cu acest heliport, va fi și mai accesibil.

Gheorghe Flutur spune că, în funcție de complexitate, cazurile mai complicate de la Spitalul Județean de Urgență Suceava ar putea să fie transferate la spitale și mai bine dotate din țară.

El mai spune că investiția mai are nevoie de un aviz de la Ministerul Sănătății pentru a include în organigramă 6 posturi pentru cei care deservesc acest heliport.

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *