Au început înscrierile la rezidențiat

Toţi tinerii care îndeplinesc condiţiile necesare pot să se înscrie la examenul de rezidenţiat, programat pentru data de 20 noiembrie a.c.

Ministerul Sănătăţii a publicat, în transparenţă decizională, proiectul de ordin prin care se aprobă metodologia concursului încă de la data de 6 octombrie a.c.

Există şi unele modificări importante pe care Ministerul Sănătăţii a vrut să le implementeze în acest an. Astfel, pragul necesar promovării examenului pentru a ajunge la situaţia alegerii unui loc sau post în rezidenţiat va creşte la 65%, faţă de 60% cât a fost în trecut, din punctajul maxim realizat la nivel naţional la examenul cu 200 de întrebări.

Aceste prevederi nu au fost agreate însă de Federaţia Asociaţiilor Studenţilor în Medicină din România, care a solicitat ca anul acesta să se păstreze sistemul vechi, dat fiind timpul scurt până la desfăşurarea propriu-zisă a concursului.

„Astfel, ţinând cont de opiniile absolvenţilor şi de timpul limitat până la organizarea concursului de rezidenţiat, limita de promovabilitate va fi menţinută în acest an la 60% din punctajul maxim realizat la nivel naţional pentru cele 200 de întrebări pentru fiecare domeniu, iar pentru sesiunea din anul 2023 va fi ajustat pragul în vederea creşterii calităţii academice a rezidenţilor, în condiţii de timp optime pentru pregătire”, transmite Ministerul Sănătăţii.

Dosarele candidaţilor din regiunea Moldovei, care vor susține examenul la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa” Iaşi, pot fi trimise prin poştă la DSP Iaşi sau depuse personal de către candidaţi, în urma unei programări prealabile.

Pentru Universitatea de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa” Iaşi sunt scoase la concurs 572 de locuri la Medicină, 76 la Medicină Dentară şi 53 la Farmacie. În ceea ce priveşte posturile, în toată ţara sunt scoase la concurs 231 de posturi în unităţile medicale aflate în subordinea Ministerul Sănătăţii.

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *