2023, ”Anul Ciprian Porumbescu”

Niculai Barbă, vicepreședinte Consiliul Județean (CJ) Suceava, anunță că 2023 va fi declarat „Anul Ciprian Porumbescu” și că atât în țară, cât și în străinătate, vor fi organizate foarte multe evenimente dedicate marelui compozitor.

El declară că, pe data de 14 octombrie a.c., când s-au împlinit 169 de ani de la nașterea compozitorului Ciprian Porumbescu, în Suceava au fost organizate spectacole și au fost depuse coroane la bustul compozitorului din centrul municipiului.

„14 octombrie este o literă scrisă cu aur în istoria muzicii din județul Suceava, din România și din întreaga lume. Anul viitor vom organiza evenimente pe care vom dori să le includem în Anul Ciprian Porumbescu. Astăzi anunțăm practic faptul că anul 2023 va fi anul Ciprian Porumbescu”, a spus Barbă. El a amintit că deputatul de Suceava Bogdan Gheorghiu a inițiat un proiect de lege care se află în Parlament, prin care 2023 va fi declarat anul Ciprian Porumbescu. „Ciprian Porumbescu, un mare talent al Sucevei, al Bucovinei, un muzician de rezonanță internațională va fi omagiat în anul 2023 cu spectacole, lansări de carte, cu dezbateri din prima și până în ultima zi a anului”, a mai precizat vicepreședintele CJ Suceava. El a amintit că anul acesta a debutat, la Suceava, Festivalul Internațional Ciprian Porumbescu, un eveniment care a avut foarte multe rezonanțe extrem de interesante, cu aprecieri unanime din partea participanților. „Din acest motiv dorim să îl dezvoltăm acest festival în anii următori. De asemenea, în 2023 vom aveam evenimente organizate nu numai în țară, ci și în străinătate. În țară ne gândim la Suceava, Putna, Brașov, Timișoara și București, dar ne gândim să le organizăm și în străinătate, la Viena, în Austria, dar și în Italia și în Albania. Prin urmare îi anunț acum pe toți sucevenii și pe toți iubitorii marelui artist că suntem pregătiți și demarăm procedurile pentru ca anul 2023 să fie anul Ciprian Porumbescu”, spune Niculai Barbă, vicepreședinte Consiliul Județean Suceava.

El mai spune că CJ Suceava va sprijini și editarea unei cărți intitulate „Jurnalul lui Ciprian Porumbescu”.

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *