Dorna Medical, premiată la Gala Elitelor Medicale din Iași

Dorna Medical a fost premiată în cadrul Galei Elitelor Medicale de la Iași cu „Premiul pentru cea mai dinamică societate medicală”. Dorna Medical are o experiență de 24 de ani, iar pana la finalul acestui an, va inaugura policlinica de la Iași, o investiție de peste 11 milioane de euro.

Gala Elitelor Medicale, cea mai prestigioasă festivitate de premiere a elitelor medicale românești și internaționale, s-a desfășurat în premieră în zona Moldovei, la Iași, marcând cu succes a VII-a ediție. Organizatorii, „Ziar Medical” și „Dorna Medical” în colaborare cu Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa”  (UMF) Iași, Colegiul Medicilor Iași și Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” (USMF) Chișinău, și-au propus ca prin acest eveniment să ofere recunoaștere și apreciere personalităților remarcabile din domeniul sănătății, instituțiilor medicale și academice, de stat și private.

Gala Elitelor Medicale a reunit, în data de 4 noiembrie a.c., într-un cadru distins și emoționant, peste 400 de personalități marcante din domeniul sănătății: academicieni, cadre universitare, medici,  reprezentanți ai mediului politic decizional, diplomatic și administrativ, oameni de afaceri, lideri de opinie, reprezentanți ai asociațiilor de pacienți și urmași ai eroilor sistemului medical.

Evenimentul festiv a fost precedat de Forumul Serviciilor și Tehnologiilor Medicale, ediția a IV-a. Manifestarea științifică, dedicată tuturor profesioniștilor din domeniul sănătății, a oferit  prilejul unui schimb valoros de informații de specialitate și de stabilire a unor conexiuni veritabile cu renumiți experți din domeniul medical. Seria de conferințe și dezbateri s-a desfășurat în cadrul Universității de Medicină și Farmacia „Grigore T. Popa” (UMF) Iași.

Victoria Hodină, consilier superior în cadrul Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene, a condus Conferința de Management Sanitar și Politici de Sănătate, aducând o contribuție valoroasă cu expertiza sa vastă în oportunitățile de accesare a fondurilor publice

La fel de antrenante pentru public au fost și temele expuse în cadrul Conferinței de Medicină de Urgență, care s-a bucurat de intervenția prin video call a Secretarului de Stat, Șef al Departamentului pentru Situații de Urgență, Dr. Raed Arafat, referitoare la perspectivele de dezvoltare ale sistemului de urgență.

În cadrul Conferinței de Medicină CardiovascularăProf. dr. Grigore Tinică, le-a prezentat participanților aspecte de noutate din chirurgia cardiovasculară și tratamente moderne pentru anevrismele rădăcinii aortice.

Conferința de Medicină de Familie, moderată de Conf. Dr. Adorata Elena Coman și Dr. Anca Deleanu, a abordat teme precum rolul medicului de familie în prevenția primară, în sănătatea reproducerii, actualitățile referitoare la schemele de vaccinare la copii, inclusiv vaccinarea HPV și prevenția CCU.

Workshop-ul „Hands-on ecografie 3D/4D/5D în Obstetrică și Ginecologie – Samsung Experience” s-a desfășurat pe parcursul a două zile, fiind condus de Prof. univ. Dr. Nemescu Dragoș și Prof. univ. Dr. Grigore Mihaela. În cadrul workshop-ului au fost prezentate tehnologii de optimizare a imaginii ecografice în obstetrică cu ajutorul echipamentelor de Ecografie 3D/4D/5D Samsung.

Conferința de Oncologie, moderată de către Prof. univ. Dr. Lucian Miron, a reprezentat o dezbatere la masă rotundă, la care au fost abordate  actualitățile și progresele în oncologie.

Seria manifestărilor științifice s-a încheiat cu Gala Elitelor Medicale. Evenimentul  a adus pe scena, în atenția distinsului public, personalități remarcabile precum: Prof. univ. Dr. Viorel Scripcariu (Rector Universitatea de Medicină și Farmacia „Grigore T. Popa” Iași), laureat pentru excelență în medicină, Prof. dr. Grigore Tinică, premiat pentru viziunea și managementul medical performant, Acad. Prof. Dr. Gheorghe GhidirimUniversitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” Chișinău, distins pentru excepționala  activitate medicală, iar Prof. Univ. Dr. Emil Ceban (Rector Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” Chișinău) a fost premiat pentru activitatea  de management și contribuția la dezvoltarea sistemului medical din Republica Moldova. Cea mai dinamică societatea medicală, Dorna Medical, a primit de asemenea recunoaștere și apreciere publică.

Din partea autorităților centrale, Galei Elitelor Medicale s-a bucurat de susținerea Dr. Alexandru Rogobete, consilier în cadrul Ministerului Sănătății, responsabil de PNRRBanca Mondială și fonduri internaționale.

Laureații și premiile decernate în cadrul celei de-a VII-a ediții a Galei Elitelor Medicale:

1. Prof. Univ. Dr. Viorel Scripcariu – Rector UMF Iași – Premiul pentru excelență în medicină;

2. Prof. Univ. Dr. Emil Ceban – Rector USMF Chișinău – Premiul pentru management și dezvoltare medicală;

3. Acad. Prof. Univ. Dr. Gheorghe Ghidirim – USMF Chișinău – Premiul pentru întreaga activitate medicală;

4. Prof. Univ. Dr. Grigore Tinică – Premiul pentru viziune și management medical acordat de Palmed și Dorna Medical;

5. Proiectul de educație – Simulare prin realitate augmentată UMFST Târgu Mureș – Premiul pentru performanță și inovație în domeniul medical;

6. Disciplina Nefrologie – UMF Grigore T. Popa Iași – Premiul pentru educație și cercetare în domeniul medical;

7. Echipa medicală Republica Moldova pentru Iași în pandemia COVID 19 – Premiul pentru profesionalism în asistență medicală;

8. Echipa UPU SMURD Iași pentru Moldova și România în pandemia COVID 19 – Premiul pentru cea mai bună echipă de urgență;

9. Clinica ATI din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Timișoara – Premiul pentru cea mai bună echipa/secție spitalicească;

10. Dr. Angela Tomacinschii, Republica Moldova – Premiul pentru cel mai bun medic de familie;

11. Dr. Dana Ștefana Popescu – Premiul pentru cel mai bun medic de familie;

12. Societatea Română de Cardiologie – Premiul pentru cea mai dinamică societate medicală;

13. Societatea Stomatologilor din Republica Moldova – Premiul pentru cea mai dinamică societate medicală;

14. Asociația Națională pentru Protecția Pacienților – Premiul pentru profesionalism în protejarea și respectarea drepturilor pacienților din România;

15. Prof. Univ. Dr. Dragoș Nemescu – Premiul pentru performanță în domeniul medical, acordat de Samsung Medical;

16. Prof. Univ. Dr. Mihaela Grigore – Premiul pentru performanță în domeniul medical, acordat de Samsung Medical;

17. DORNA MEDICAL – Premiul pentru cea mai dinamică societate medicală, acordat de compania TOTAL SOFT;

18. Clara Sandu – Premiul „Eroii nu mor niciodată” in memoriam echipaj elicopter SMURD Iași 2016, acordat de NOVOMED;

19. Ștefan Dumea – Premiul „Eroii nu mor niciodată” in memoriam echipaj elicopter SMURD Iași 2016, acordat de NOVOMED;

20. Dr. Vasile Cepoi – Premiul pentru întreaga activitate medicală, acordat de PALMED;

21. ACIBADEM HEALTHCARE GROUP – Premiul pentru cel mai înalt nivel de calitate al serviciilor medicale din Turcia.

Evenimentele au fost organizate în parteneriat cu Samsung MedicalNovomed InternationalCardioTechSiemens HealthineersAntibiotice a+MedtronicCharisma MedicalGenodynamicSynttergy ConsultMega Life CareVolvo Premium Nordic CarsAcibademCotnari.

 

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *