Încep exproprierile pentru Autostrada Bacău–Pașcani

Executivul a aprobat suma de 38 de milioane lei pentru exproprierea a 5.700 de imobile, în suprafaţă totală de aproximativ 15 milioane de mp, reprezentând teren cu sau fără construcţii, aflate pe coridorul de expropriere al lucrării de utilitate publică de interes naţional Autostrada Bacău–Paşcani.

Autoritățile estimează că A7 Bacău–Paşcani va costa aproximativ 1,27 de miliarde de euro. Traseul autostrăzii va fi prin județele BacăuNeamț și Iași, și va traversa următoarele unități administrativ teritoriale: SăuceștiIteștiBerești (Bistrița)Filipești (Bacău)MoldoveniSecuieniHoriaTrifeștiDulceștiCordunSăbăoaniGherăești (Neamț)MirceștiHălăuceștiMogoșești–SiretStolniceni–PrăjescuPașcani (Iași).

Potrivit unui comunicat al Guvernului, finalizarea Autostrăzii Bacău–Paşcani va duce la îmbunătăţirea condiţiilor de transport rutier şi implicit a mediului de afaceri.

De asemenea, se vor crea noi locuri de muncă pe perioada execuţiei lucrărilor, va creşte gradul de accesibilitate în zonă, ceea ce va duce la un grad sporit de siguranţă şi o reducere a numărului de accidente.

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *