Județul Suceava, inclus în ruta cultural-turistică transnațională

Vicepreședintele Consiliului Județean Suceava, Niculai Barbă, anunță includerea județului Suceava în ruta cultural-turistică transnațională „Meşteri populari şi meşteşuguri tradiţionale din România”.

El declară că lansarea acestei rute a avut loc în cadrul Târgului de Turism al României.

„Includerea județului Suceava în Ruta Cultural-Turistică „Meşteri populari şi meşteşuguri tradiţionale din România” reprezintă o recunoaștere a valorii inegalabile a meșteșugurilor din Bucovina, zestre purtătoare de tradiții, precum și a priceperii meșterilor noștri populari, care duc mai departe aceste mărturii incontestabile ale identității noastre naționale”, spune Niculai Barbă.

Rutele cultural–turistice sunt menite a fi instrumente pentru promovarea și dezvoltarea produselor turistice, având componente culturale și canale de comunicare, prin schimburile de bune practici.

Niculai Barbă mai spune că cei care se ocupă de studierea domeniului au arătat că din punct de vedere etnologic și antropogeografic, a raportului dintre om și natură, dintre om și cerințele de confort, meșteșugurile au accentuat adaptarea localnicilor la condițiile naturale, iar exercitarea lor s-a bazat pe utilizarea materiilor prime oferite de natura generoasă.

În zona Bucovinei, cele mai practicate meșteșuguri sunt prelucrarea lemnului, prelucrarea lutului, industria casnică textilă, prelucrarea fierului, prelucrarea pieilor, cojocăritul, încondeiatul ouălor, măștile populare.

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *