Mihai Chirica: ”Elevii din clasele primare ar trebui să înceapă orele mai târziu”

Cursurile școlare ar putea începe mai târziu pentru elevii din învățământul primar și anume la 8:30.

O astfel de propunere va fi adresată Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) de către Primăria Municipiului Iași.

Primarul Municipiului Iași, Mihai Chirica, declară că o analiză preliminară privind traficul din oraș arată că, la orele de vârf, părinții care își duc copiii la școală au o influență majoră în circulația rutieră.

El spune că, prin implementarea unei astfel de măsuri, s-ar reduce traficul de la orele de vârf atât în cursul dimineții, cât și în cursul după-amiezii.

„Intenționăm, după o analiză făcută în ultimele săptămâni, să cerem Inspectoratului Școlar Județean ca învățământul primar de zi să înceapă cu orele 8:30, este cel care are  influența cea mai accentuată în traficul de dimineață, odată cu începerea școlii. În felul acesta, am decala un pic față de începutul altor cursuri, mai sunt care încep la 8 fără un sfert sau la 8 și un sfert, dar ponderea cea mai mare în trafic o are învățământul primar pentru care o să cerem să înceapă la 8:30”, mai spune Mihai Chirica.

Întrebat când va face această propunere către Inspectoratul Școlar Județean Iași, Mihai Chirica a răspuns „cât mai repede”.

Potrivit lui Mihai Chirica, analiza preliminară de trafic arată că ponderea cea mai mare între șoferii care își duc copiii la școală este dată de cei care vin în zone centrale dinspre cartiere periferice sau comune limitrofe.

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *