Spitalul Regional de Urgenţă Iaşi primește autorizație de construire în 2023

Spitalul Regional de Urgenţă (SRU) Iaşi va primi autorizație de construire în ianuarie 2023.

City-managerul Municipiului Iaşi, Petru Movilă, declară că investiţia are avize favorabile de la ApaVital, Delgaz GridSalubrISDSP IașiMAI – Direcția Generală LogisticăDirecția Județeană pentru Cultură Iași, iar zilele acestea s-au obținut și avizele favorabile ale Autorității Aeronautice Civile RomâneServiciului Român de Informații și Ministerului Apărării Naționale – Statul Major al Apărării.

Construcţia Spitalului Regional de Urgenţă Iaşi este, alături de SRU Cluj şi Craiova, inclusă în Strategia Naţională de Sănătate a României şi cofinanţată prin POR 2014-2020.

Viitorul Spital Regional de Urgenţă va fi amplasat pe strada Moara de Vânt 225, la o distanţă de 9 km de centrul oraşului.

„Construcţia are 7 niveluri, din care două subterane, cinci supraterane, două etaje sunt comune. Partea extinsă a clădirii se întinde pe trei etaje – subsol, parter şi primul etaj -, iar o parte din clădire se extinde pe trei etaje suplimentare – etajele doi, trei şi patru. În zona de jos este şi partea de ambulatorii, partea de imagistică. Sus este zona de săli de operaţii. Sunt 18 săli de operaţii. Sunt trei turnuri, de la etajul doi la etajul cinci, în care se vor afla unităţile de spitalizare. Pe acoperişul clădirii va fi construit un helioport. Spitalul va avea 850 de locuri pentru internare continuă”, spun oficialii Ministerului Sănătăţii.

Valoarea totală a proiectului este de 2.379.575.202 lei, din care: valoarea totală eligibilă este de 684.906.513 lei, din care valoarea total nerambursabilă FEDR este de 223.320.500 lei, valoarea eligibilă nerambursabilă din bugetul de stat fiind de 458.296.407 lei

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *