Începe programul „Crăciun în Bucovina”

Consiliul Județean (CJ) Suceava promovează ediția de anul acesta a programului „Crăciun în Bucovina” dintr-o perspectivă nouă, în sensul în care turiștii sunt invitați să petreacă sărbătorile de iarnă ca în familie la pensiunile și hotelurile din județ.

Vicepreședintele CJ Suceava, Niculai Barbă, declară că acest nou concept a fost promovat la Târgul de Turism al României, care a avut loc la finalul săptămânii trecute în București.

El spune că unitățile de cazare vor oferi tot confortul necesar în așa fel încât familiile care vor să-și petreacă sărbătorile de iarnă în această zonă să se simtă ca acasă în Bucovina.

Niculai Barbă mai spune că CJ Suceava a stabilit un calendar al evenimentelor din ediția de anul acesta a programului „Crăciun în Bucovina”, care va începe pe 28 noiembrie a.c., de Ziua Bucovinei, și se va termina în ianuarie 2023, odată cu sărbătorile de iarnă pe stil vechi.

„Îi invităm și pe cei din Republica Moldova și pe toți cei care sărbătoresc Crăciunul pe stil vechi să vină în unitățile de cazare din Bucovina ”, transmite Niculai Barbă.

Revenind la prima zi din programul „Crăciun în Bucovina”, el susține că manifestările vor fi dedicate Zilei Bucovinei și vor începe la ora 9:00 cu o serie de întâlniri festive, după care vor fi depuneri de coroane la bustul lui Iancu Flondor, urmate de sfințirea Turnului Unirii de la Biserica „Nașterea Maicii Domnului” din apropierea Palatului de Justiție.

Niculai Barbă anunță că, tot pe 28 noiembrie a.c., va avea loc și festivitatea de premiere a elevilor olimpici care au obținut medalii și premii la competițiile școlare din acest an, precum și a profesorilor acestora, eveniment care se va desfășura la Teatrul Municipal ”Matei Vișniec” din Suceava. Manifestările de Ziua Bucovinei se vor încheia seara cu deschiderea oficială a Târgului de Crăciun din centrul Sucevei.

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *