Sondaj PNL: Mihai Chirica nu are concurență la fotoliul de primar al Iașului

Preşedintele organizaţiei judeţene a PNL Iaşi, deputatul Alexandru Muraru, transmite rezultatele unui sondaj de opinie din care ar reieși că  primarul Municipiului Iași, Mihai Chirica, şi preşedintele Consiliului Judeţean Iași, Costel Alexe, se află în topul preferinţelor ieşenilor în ceea ce priveşte intenţia de vot.

Sondajul a fost efectuat pe baza unui chestionar faţă în faţă, pe un eşantion de 900 de persoane, în perioada 29 septembrie 2022 – 10 octombrie 2022, cu o marjă de eroare de 3,3%.

„Am vrut o radiografie de etapă la jumătatea ciclului electoral. După doi ani de la alegerile locale şi parlamentare, din 2020 în momentul de faţă, PNL domină politica locală în municipiul Iaşi, atât în ceea ce priveşte intenţia de vot pentru Consiliul Local, Consiliul Judeţean, Primăria Municipiului Iaşi şi preşedinţia Consiliului Judeţean Acest sondaj are o acurateţe de peste 95%. Avem toată încrederea că datele sunt relevante şi adevărate pentru că această casă de sondaje este una dintre cele mai prestigioase din România iar sociologii care au lucrat la culegerea şi prelucrarea datelor sunt persoane şi personalităţi renumite în mediul academic”, declară Alexandru Muraru.

Potrivit acestuia, din sondajul efectuat de INSCOP Research reiese că actualul primar al Iaşiului, Mihai Chirica (PNL), ar primi 49,5% din sufragiile persoanelor chestionate, secretarul de stat în Ministerul Mediului, Bogdan Balanişcu (PSD) – 17,3%, prefectul Judeţului Iaşi, Bogdan Petru Cojocaru (PSD), Cătălin Urtoi (PSD) – 16,3%, deputatul USR Cosette Chichirău – 14,6%, senatorul USR Marius Bodea – 14,1%, Vasile Roman (AUR) – 11%, Dragomir Tomaşeschi (AUR) – 11,1%.

În ceea ce priveşte intenţia de vot pentru Consiliul Local Iași, PNL conduce topul preferinţelor respondenţilor cu 38,2%, urmat fiind de PSD – 24,4%, USR – 15%, AUR -12,2%, PMP – 5,7%.

De asemenea, 38,1% dintre respondenţi au declarat că preferă ca la conducerea Consiliului Judeţean Iaşi să fie actualul preşedinte Costel Alexe (PNL), senatorul Maricel Popa (preşedintele PSD Iaşi) – 22,3%, Bogdan Cojocaru (PSD) – 21,2%, senatorul USR Marius Bodea – 15,6%, deputatul USR Cosette Chichirău – 15,7%, Silviu Gurlui (AUR) – 13,4%, Petru Movilă (PMP) – 9,7%.

Intenţia de vot a respondenţilor ieşeni în ceea ce priveşte alegerile parlamentare este PNL – 36,5%, PSD – 22,9%, USR – 15,5%, AUR – 14,1%, PMP – 7,1%.

Alexandru Muraru, preşedintele PNL Iași, spune că în timpul sondajului ieşenii au fost intervievaţi cu privire la problemele care, în opinia lor, sunt cele mai stringente în plan local.

Astfel, reiese că 30% dintre respondenţi consideră că parcurile, spaţiile verzi, locurile de joacă sunt principalele trei mari probleme care trebuie rezolvate, în timp ce 18,8% sunt de părere că transportul este o problemă în municipiul Iaşi, 17,1% cred că trebuie rezolvată problema parcărilor, 16,5% – curăţenia, 16,1% – infrastructura rutieră, asfaltarea străzilor – 15,3%.

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *