Băile Tuşnad, o nouă destinație ecoturistică

Zona “Băile Tuşnad şi Împrejurimile” reprezintă cea de-a 7-a destinaţie ecoturistică a României recunoscută de Ministerul Antreprenoriatului şi Turismului (MAT).

Conform documentului, zona “Băile Tuşnad şi Împrejurimile” este formată din unităţile administrativ teritoriale (UAT) Băile TuşnadCozmeniSâncrăieniSânsimionSântimbruTuşnad (judeţul Harghita).

Ministrul Antreprenoriatului şi Turismului, Constantin-Daniel Cadariu, declară că “Destinaţia ‘Băile Tuşnad şi Împrejurimile’ îmbină cu succes puterea tămăduitoare a apelor minerale, un cadru natural nealterat şi sate în care, în mare parte, s-a păstrat modul tradiţional de viaţă. Toţi aceşti factori au contribuit la dezvoltarea unui produs ecoturistic deosebit de atractiv, care începând de astăzi beneficiază de recunoaşterea MAT!”

Conceptul de “Destinaţie Ecoturistică” a fost dezvoltat începând din anul 2012 de autoritatea publică centrală pentru turism, în parteneriat cu instituţii şi organizaţii reprezentative la nivel naţional (Ministerul Mediului, Apelor şi PădurilorInstitutul Naţional de Cercetare Dezvoltare în Turism şi Asociaţia de Ecoturism din România), având la bază Strategia Naţională de EcoturismCriteriile Globale pentru Turism Durabil (GSTC) şi Standardul European de Ecoturism (EETLS).

La momentul respectiv, România a fost prima ţară din Europa care a lansat un astfel de sistem de recunoaştere a destinaţiilor ecoturistice.

Pe lista celor 7 se regăsesc Țara DornelorȚinutul Zimbrului NeamțColinele Transilvaniei, dar și Retezat – Ţara HaţeguluiMara – Cosău – Creasta Cocoșului și Zărnești.

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *