Peste 145 de replici ale cutremurului au lovit Turcia și Siria

Încă un cutremur devastator a lovit Turcia luni la prânz. A fost estimat la magnitudinea de 7,5. Vine după ce țara a fost deja devastată de cutremurul cu magnitudinea 7,8 care a lovit în jurul orei 4:00 dimineața sudul Turciei, în apropiere de oraşul Gaziantep.

Seismele s-au resimțit în toată zona de sud-est a Turciei, dar şi în Liban, Siria şi în Cipru. Până acum s-au înregistrat peste 3.600 de morți în Turcia și Siria și mii de răniți. Autoritățile se tem că bilanțul victimelor ar putea crește dramatic în orele următoare.

Orașul Alep din Siria, distrus de război, se numără printre zonele care au fost lovite din plin de cutremurul mortal, care a devastat și părți din sudul Turciei. Peste 1.500 de persoane au decedat în nordul Siriei în urma cutremurului. Echipele de salvare au spus că multe clădiri sunt avariate sau distruse, și că oamenii sunt prinși sub dărâmături.

Au existat 145 de replici în urma ambelor cutremure, trei dintre ale cu magnitudini mai mari de 6,0. Cifrele oficiale din Turcia afirmă că 1.651 de persoane au fost ucise în 10 provincii, iar alte 11.119 au fost rănite, potrivit ministrului sănătății din țară. Numărul morților în zonele deținute de guvern din Siria a crescut la 968 de persoane, cu 1.280 răniți, potrivit datelor guvernului de la Damasc și a lucrătorilor de salvare din regiunea de nord-vest controlată de insurgenți.

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *