Stan vs Flutur, „blat” cu circ politic. Miza? Poate pădurile Bucovinei.

Liderii PSD și PNL din județul Suceava, Ioan Stan și Gheorghe Flutur, au fost invocați în presa locală și regională într-o serie de articole care fac referire la o anchetă a publicației germane „Der Spiegel” cu privire la situația tăierilor ilegale din pădurile Bucovinei. Același subiect a fost tratat, în repetate rânduri, și de jurnaliștii de investigații de la „Recorder” și de anchetele „România te iubesc” de la PRO TV.

De ce au fost „asociați” cei doi lideri cu scandalul tăierilor ilegale din județul Suceava? Poate pentru că cei doi lideri sunt în egală măsură implicați în domeniul silvic al județului. Sau poate doar pentru că s-a vorbit de multe ori de blatul politic pe care cei doi l-ar face pentru conservarea puterii în județul Suceava.

Cert e că, în ultima vreme, tot mai mulți primari își exprimă „pe la colțuri” nemulțumirea față de „înțelegerile” pe care Ioan Stan le-ar face „pe sub masă” cu Gheorghe Flutur, fără știrea lor, fiind puși de multe ori în fața faptului împlinit. Sunt de notorietate, în rândul poporului PSD-ist sucevean, „blaturile” care ar fi fost făcute de Ioan Stan cu liderii liberali, mai ales în campaniile electorale. S-ar părea că Ioan Stan, pentru a-și urmări interesele personale, este prieten cu toată lumea, inclusiv cu adversarii politici.

Poate Ioan Stan și Gheroghe Flutur nu sunt întotdeauna prieteni sau nu sunt întotdeauna adversari, dar par să aibă un interes comun: PUTEREA. Gheorghe Flutur pare că nu se poate desprinde de putere, pentru a ține în mână județul, iar Ioan Stan pare că nu se poate ține departe de puterea pe care i-o dă poziția de lider politic. Cei doi fac un mix de putere. Unul se crede „buricul” Bucovinei, iar celalalt se consideră „stăpânul” Regatului.

Sau poate nici măcar nu poate fi vorba de un blat. Se fac doar aranjamente pentru aceeași miză: puterea fiecăruia din partidul pe care îl reprezintă. Gheorghe Flutur are nevoie și de primarii lui Ioan Stan, pe când cel din urmă a părut mereu un lider obosit și pentru primarii lui și pentru partid.

Duelurile din comunicatele de presă cu care ne-au obișnuit cei doi sunt praf în ochi, atât timp cât n-au avut vreodată ca rezultat un dialog direct între liderii celor două partide. Ioan Stan nu s-a ridicat decât la „performanța” de a se duela în comunicate de presă cu cei din eșalonul 2 din PNL Suceava. Cam mult circ de prost gust și, pe deasupra, și fără pâine.

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *