Directorii Hexi Pharma scapă de închisoare

Directorii Hexi Pharma ar fi trebuit să ajungă la închisoare, dar au scăpat pentru că s-au prescris faptele de care erau acuzați. Concluzia apare în motivarea judecătorilor de la Curtea de Apel București care au dispus săptămâna trecută încetarea procesului privind dezinfectanții necorespunzători din spitale.

Judecătorii de la Curtea de Apel București spun că e „fără putință de tăgadă” că acțiunile șefilor Hexi Pharma au dus la extinderea infecțiilor nosocomiale din spitale, că aceștia sunt vinovați, dar că faptele s-au prescris.

Magistrații admit că prima instanță a stabilit în mod corect vinovăția, directorii Hexi PharmaFlori Dinu şi Mihai Leva, fiind condamnați inițial la câte 3 ani de închisoare.

Judecătorilor de la Curtea de Apel le-a luat însă de 4 ori mai mult decât colegului lor de la Tribunalul București ca să ajungă la această concluzie când deja era prea târziu.

Sentința definitivă în dosarul Hexi Pharma ar fi trebuit dată de Curtea de Apel Bucureşti în urmă cu doi ani, însă procesul a fost tergiversat în aşteptarea unei expertize cerute de judecătorii de la Curtea de Apel București.

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *