Senator PSD George Mîndruță: ”PNL trebuie să își asume eșecurile din politica externă”

George Mîndruță, senator PSD de Suceava, declară că ”toată politica externă a României este coordonată de reprezentanții PNL iar în loc să se certe prin presă unul pe altul, ar trebui să vină în fața țării cu un plan coerent de aderare la Spațiul Schengen și cu un alt plan privind abordarea relației cu Ucraina în cazul Canalului Bâstroe”.

”Din aceste certuri, românii nu câștigă nimic, iar România continuă să fie ținută la marginea Europei”, mai spune George Mîndruță.

Ministrul de ExterneBogdan Aurescu, era aşteptat luni în Camera Deputaţilor, pentru dezbateri pe tema acţiunilor pentru admiterea României în Schengen, precum şi în cazul lucrărilor desfăşurate de autorităţile de la Kiev pe Canalul Bâstroe, însă ministrul are pe agendă o vizită oficială de două zile în Lituania.

Conform ordinii de zi a şedinţei de plen a Camerei Deputaţilor, trebuiau să aiba loc dezbateri politice, invitat fiind ministrul de ExterneBogdan Aurescu. Prima temă este ”eşecul aderării României la spaţiul Schengen şi măsurile avute în vedere pentru îndreptarea acestui obiectiv ratat”. Cea de a doua este o informare privitoare la lucrările efectuate de autorităţile ucrainiene la Canalul Bîstroe fară aprobarea părţii române.

În ultimele zile, și la nivelul PNL au apărut declarații referitoare la activitatea și implicarea ministrului de ExterneBogdan Aurescu. Astfel, prim-vicepreşedintele PNL Rareş Bogdan a declarat, într-un interviu televizat, că ministrul de ExterneBogdan Aurescu, ar trebui schimbat din funcţie.

Pe de alta parte, vicepreşedintele PNL Alina Gorghiu susține că orice ministru numit de liberali în guvernul condus de Nicolae Ciucă a primit un vot în Biroul Politic Naţional al partidului, iar votul a fost covârşitor majoritar în favoarea listei de miniştri propuşi.

Alina Gorghiu admite că Rareş Bogdan are dreptate când spune că niciun ministru nu e perfect, indiferent dacă e de la PNL sau de la PSD, şi că activitatea într-un minister întotdeauna poate fi îmbunătăţită, dar crede că genul acesta de discuţie trebuie să aibă loc în şedinţele de partid şi nu public.

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *