Acces auto restricționat spre Aeroportul Iași

Accesul mașinilor la Aeroportul Iași a fost închis, începând de astăzi, 8 mai a.c.

Măsura este adoptată deoarece, în următoarele 3 luni, vor fi executate lucrări pentru reconfigurarea rețelelor de apă-canalizare-telecomunicații către viitorul Terminal T4.

Potrivit paginii de facebook a Primăriei Municipiului Iași, acum spre aerogara se poate ajunge cu taxiul sau cu mijloacele de transport in comun puse la dispoziție de Compania de Transport Public Iași.

Traseul expres 50, cel care pleacă de la Gară spre aeroport, va fi modificat în perioada desfășurării unor lucrări de modernizare în cadrul Aeroportului Internațional Iași.

Astfel, frecvența autobuzelor de la și către aerogara ieșeană va fi de 30 de minute, programul acestora fiind non-stop, zilnic.

Menționăm că înainte de închiderea accesului spre Aeroportul Iași, autobuzul 50 circula cu o frecvență redusă, la anumite ore.

Itinerariul traseului 50 rămâne Gară – Piața Unirii – Târgu Cucu – Aeroport și retur.

Întrucât lipsa trotuarelor de pe Strada Ciric nu permite îmbarcarea si debarcarea călătorilor care iau autobuzul de acolo, transportul acestora către Aeroportul Iași se va desfășura astfel:

– călătorii vor fi îmbarcați în autobuzele de pe traseul 50, din dreptul parcărilor 1 si 3 Ciric, pe direcția Aeroport – Gară, apoi vor fi debarcați în Stația Roua Residence, iar ulterior aceștia vor traversa pe partea cealaltă a străzii pentru a fi preluați de către autobuzele care circulă în direcția Gară – Aeroport.

Sau, călătorii se vor deplasa pe jos din zona parcărilor până la Stația Roua Residence, de unde vor fi preluați de către autobuzele de pe traseul 50, din direcția Gară spre Aeroport.

Accesul în autobuze se face doar în baza unei legitimații de călătorie – abonament sau bilet (3 lei – valabil 120 de minute de la validare, pe raza municipiului Iași).

Biletele pot fi achiziționate de la șofer cu plata cash / prin intermediul POS-urilor din mijloacele de transport public cu ajutorul cardului bancar contactless / în mod electronic prin aplicația 24Pay.

În funcție de necesități, programul traseului 50 poate suferi modificări.

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *