Procurorul Daniel Horodniceanu, anchetat de Inspecția Judiciară pentru abuz de funcție

Fostul procuror șef al DIICOT, Daniel Horodniceanu, a avut o atitudine sfidatoare fata de doi politisti din mediul rural, care l-au oprit în trafic pentru depășire neregulamentară.

Daniel Horodniceanu, în prezent vicepreședinte al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), le-a reproșat polițiștilor că au avut tupeul să-l oprească și că nu știu cu cine au de-a face.

Procurorul Daniel Horodniceanu va fi anchetat de Inspecția Judiciară după ce o filmare în care apare criticând polițiștii care l-au oprit în trafic a fost făcută publică.

În înregistrarea publicată pe site-ul jurnalist.ro, Daniel Horodniceanu îi amenință pe polițiști că va vorbi cu șeful Poliției Iași.

 

În plus, Daniel Horodniceanu susține că nu a încălcat nicio regulă de circulație și că ar fi fost provocat. De asemenea, susține că înregistrarea e scoasă din context și că reacția sa pe care o regretă sincer a fost provocată de cei doi polițiști care au pretins că nu-l cunosc.

Sindicatul Naţional al Poliţiştilor şi al Personalului Contractual (SNPPC) solicită demisia lui Daniel Horodniceanu din funcţia de vicepreşedinte CSM pentru atitudinea pe care a avut-o la adresa Poliţiei.

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *