Se va permite accesul mașinilor private către pensiunile și restaurantele de la Ciric

Reprezentanții Primăriei Municipiului Iași au reanalizat măsurile privind restricționarea accesului vehiculelor private către Aeroportul Internațional Iași.

Astfel, vor putea circula mașinile care doar transportă pasageri pentru o viitoare îmbarcare; acestea însă nu vor putea staționa, deoarece în zonă se amenajează șantierul pentru reconfigurarea parcărilor și a căilor de acces auto către terminale.

De asemenea, se va permite accesul auto către pensiunile și restaurantele situate pe malul stâng al Lacului Ciric 2.

Primarul Municipiului Iași, Mihai Chirica, declară că ”în primul rând, o să aibă acces și riveranii de pe malul stâng, cei care se duc către pensiuni sau diverse evenimente, cei care trec de piscina Ciric, dar sunt în continuare diverse restaurante și, sigur, nu putem să le afectăm activitatea. Și în al doilea rând, ne gândim și la situația în care pe Plecări, o persoană și-ar lăsa pe cineva. Bineînțeles, sub statutul în care nu va sta mai mult de 5 minute, pentru că transbordarea este mai lungă și tot o mașină ajunge să îl ducă. Și atunci am analizat cu maximă acuratețe – o să primească un tichet, un fel de bon de acces, intră, nu poate sta mai mult de 5 minute, își lasă persoana pe care trebuie s-o lase și trebuie să părăsească imediat zona aeroportuară, pentru că nu are loc unde să staționeze”.

Mihai Chirica mai spune că Ministerul Apărării Naționale a avizat proiectul privind viitoarea cale de acces auto către Aeroportul Internațional Iași, prin cartierele Tătărași și Aviației. Noua cale de acces va fi un drum cu două benzi pe sens.  Documentele recent emise permit efectuarea unor schimburi de terenuri și proiectarea viitoarei șosele.

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *