Deputatul PSD George Șoldan acuză CJ Suceava că vrea să izgonească comercianții care vând produse într-o parcare de pe drumul spre Rarău

Deputatul PSD Suceava George Șoldan acuză conducerea Consiliului Județean Suceava că vrea să izgonească comercianții care vând produse tradiționale într-o parcare de pe drumul județean care urcă spre Rarău.

„Ne rupem opincile de dragoste de Bucovina, dar îi dăm afară pe oamenii care o promovează prin produsele lor. Păi, cum vine asta, dle Flutur?”, se întreabă George Șoldan, într-un comunicat de presă.

El declară că a aflat, zilele trecute, că Gheorghe Flutur, președintele Consiliului Județean Suceava, nu mai vre producători locali care să-și vândă produsele în drumul spre Rarău și că inclusiv stâna turistică trebuie dărâmată, „aceeași stână pe care săracii oameni au dus-o peste tot prin țară ca să se laude președintele Consiliului Județean cât de bucovinean e”.

„Oameni care vând produse lactate ori obiecte din lemn confecționate de ei, măști etc. au fost informați de ceva vreme că trebuie să plece! Asta după ce ani de zile a fost totul în regulă și au avut contract cu administrația județeană”, afirmă George Șoldan, care mai spune că motivul invocat este că se renovează parcarea unde producătorii locali își vindeau produsele deși, de luni bune, nimeni n-a mișcat o piatră din acea parcare.

„Pot să înțeleg necesitatea modernizării parcărilor (dacă acesta e adevăratul motiv și nu altul), susțin existența unui comerț civilizat, cu atât mai mult pe traseele turistice, dar este de neînțeles de ce nu li se oferă acestor producători o alternativă. Oamenii au cerut să li se permită să se mute în alte parcări de pe drumul spre Rarău. Ce s-a întâmplat? Au fost dați afară inclusiv din biroul lui Gheorghe Flutur cu strigăte și amenințări.  Mi-au povestit toate astea cu lacrimi în ochi. Oameni la 50-60 de ani plângând și temându-se că ei sau rudele lor vor avea de suferit dacă spun adevărul”, susține George Șoldan.

Deputatul PSD crede că, pe de o parte autoritățile județene se laudă cu producătorii din Bucovina, prin ziare și pe la televiziuni, iar de cealaltă parte își bate joc de ei.

„Adevăratul motiv, o spun cu frică oamenii, ar fi că strică încasările unui alt agent economic important, deranjat de turiștii care se opresc în drumul spre Pietrele Doamnei la căbănuțele producătorilor locali. Pe zi ce trece tot mai mulți oameni încep să prindă curaj și să vorbească și despre cealaltă față a politicianului care se laudă cu realizările altora și o ține numai în hore, în timp ce prin județ e prăpăd”, mai spune Gheorghe Șoldan.

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *