Sindicaliștii din învățământ au protestat la București

Peste 15.000 de sindicalişti din întreaga ţară participat, astăzi, 10 mai a.c., la București, la un marş de protest, organizat de trei federaţii sindicale din Educaţie.

Acţiunea urmăreşte să atragă atenţia asupra problemelor cu care se confruntă sistemul de învăţământ românesc, în mod special angajaţii, personalul didactic, nedidactic şi didactic auxiliar.

Revendicările sindicaliştilor din educaţie vizează: majorarea salariilor personalului din învăţământ, salarizarea întregului personal didactic de predare urmând să se realizeze în mod progresiv, în raport de funcţie, studii, vechime şi grad didactic.

De asemenea, sindicaliştii mai solicită acordarea sporurilor pentru condiţii de muncă personalului din învăţământ.

Liderul Alianței Sindicatelor din Învățământ Suceava, Giani Leonte, declară că, în prezent, se află în desfăşurare un referendum privind declanşarea grevei generale în educaţie, începând cu data de 22 mai 2023, dacă problemele nu vor fi rezolvate.

El mai spune că Alianța Sindicatelor din Învățământ Suceava a participat la marșul de protest de la București cu peste 200 de sindicaliști, fiind cea mai numeroasă delegație din provincie.

Sindicatele din Educaţie au demarat protestele încă din luna aprilie, când au pichetat timp de două zile sediul Guvernului.

           

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *