Blocurile din centrul Sucevei vor avea fațade verzi, din plante naturale, după reabilitarea prin PNRR

Primarul Municipiului Suceava, Ion Lungu, anunță că blocurile din centrul Sucevei ar putea avea fațade verzi, din plante naturale, după reabilitarea prin PNRR.

Modul în care vor fi reabilitate fațadele celor 16 blocuri din zona centrală care vor fi reabilitate energetic a fost discutat în Comisia de Estetică în Urbanism din cadrul Primăriei Municipiului Suceava, care s-a pronunțat cu privire la cromatica și estetica clădirilor, dar și la o tratare unitară și coerentă a fațadelor ce urmează a fi reabilitate.

Ion Lungu declară că s-a discutat ca fațadele blocurilor să fie ornate cu plante naturale verzi, chiar dacă aceste costuri vor fi suportate de municipalitate pentru că aceste investiții nu sunt eligibile prin PNRR.

El spune că municipalitatea ar putea suporta costuri suplimentare de 1-2 milioane de euro și că este vorba de plante verzi care rezistă la temperaturi de -20 de grade Celsius.

„Mi se pare un proiect interesant și trebuie să ținem la el, mai ales în zona centrală, să arate ca un oraș european, un oraș verde”, mai spune Ion Lungu.

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *