Primăria Iași se împrumută de la Ministerul Finanțelor

Consilierii locali ieșeni vor analiza un proiect de hotărâre care vizează contractarea de către Primăria Municipiului Iași a unui împrumut de la Ministerul Finanțelor, în valoare de 7.500.000 lei pentru o perioadă de maximum 5 ani.

Împrumutul este necesar pentru asigurarea cofinanțării unor proiecte europene pe care Primăria Municipiului Iași le-a derulat sau le va implementa. Este vorba aici de reabilitarea infrastructurii de tramvai în Municipiul Iași pe ruta Iași – Dancu şi de achiziție mijloace de transport public.

Din aceeaşi bani va fi asigurată cofinaţarea pentru alte proiecte importante. Este vorba de proiectul integrat de regenerare urbană și socială în zona Cicoarei – Centrul Multifuncțional „Cicoarei”, de reabilitarea și modernizarea Grădiniței cu Program Prelungit nr. 13 Iași, de modernizarea campusului școlar al Colegiului Tehnic „Gheorghe Asachi”, de reabilitarea Ambulatoriului Spitalului Clinic „Dr. C. I. Parhon” Iași.

Un ultim proiect vizează reabilitarea infrastructurii în Zona Transfrontalieră Ungheni – Iași şi care presupune fluidizarea traficului în Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni.

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *