Medicul ieşean Dan Tesloianu, plasat în arest la domiciliu

Medicul ieşean Dan Tesloianu, acuzat că a implantat pacienţilor săi stimulatoare cardiace de la cadavre a fost plasat în arest la domiciliu. Decizia a fost pronunţată vineri seara de Curtea de Apel Bucureşti. La scurt timp de la pronunțarea deciziei, Dan Tesloianu a plecat spre casă.

Cardiologul Dan Tesloianu a fost reținut, pe 17 februarie a.c., de procurorii de la Parchetul General. El este acuzat de 238 de infracțiuni de abuz în serviciu în formă continuată, complicitate la continuarea executării lucrărilor după dispunerea opririi acestora, și luare de mită.

În rechizitoriul procurorilor se menționează că, în perioada 2017 – august 2022, Dan Tesloianu a implantat 238 de dispozitive extrase din cadavre sau a căror sursă de proveniență nu se cunoaște, ignorând riscul de a provoca pacienților probleme medicale grave sau chiar decesul.

Dan Tesloianu este acuzat că a format o rețea din cadre medicale care i-au furnizat dispozitive cardiace implantabile, extrase inclusiv de la pacienți decedați, fără respectarea prevederilor legale și fără acordul anterior decesului sau al aparținătorilor. Ulterior, cardiologul reimplantat aceste dispozitive, fără a le înregistra în gestiunea spitalului. Astfel nu a mai fost făcute procedurile interne, neexistand avize de conformitate din partea Ministerului Sănatății, certificate de garanție și documente care să ateste parcurgerea procedurilor de sterilizare.

Anchetatorii spun că o mare parte din intervenții nu erau necesare, medicul recurgând la diagnostice fictive, fie la recomandarea unor medicamente care să provoace reacții care să ducă la simptomatologia specifică.

În acest dosar mai sunt cinci medici urmăriți penal pentru luare de mită, și patru pacienți sunt cercetați pentru dare de mită.

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *