Programul autobuzului 50 care face legătura între municipiul Iași și Aeroport

Pe pagina de Facebook a Aeroportului Iași a apărut programul complet al curselor liniei 50 cu ajustările corespunzătoare înmulțirii zborurilor pe perioada verii.

Frecvența curselor pe linia 50 a crescut în contextul restricțiilor de circulație pe drumul de acces către și dinspre Aeroportul Iași. Acestea rămân în vigoare pînă la finalizarea lucrărilor la amenajarea noii parcări de la Aeroportul Iași. Ce presupun aceste restricții aflați din comunicatul transmis de Primăria Municiului Iași.

Autobuzele Companiei de Transport Public (CTP) Iași asigură transferul din oraș către Aeroportul Iași (și retur), pe următorul traseu: Gară – Piața Unirii – Tg. Cucu ➡ Aeroport  și Aeroport -Tg. Cucu – Piața Independenței – Gară.

Autobuzele circulă zilnic, inclusiv noaptea, și opresc în fața Terminalului T1.

Potrivit informării transmise de CTP Iași, întrucât lipsa trotuarelor de pe Strada Ciric nu permite îmbarcarea/debarcarea în siguranță, transportul călătorilor care vin cu mașinile personale și le lasă în parcările de la Ciric, se desfășoară astfel:
– călătorii vor fi îmbarcați în autobuzele de pe traseul 50, din dreptul parcărilor 1 și 3 Ciric, pe direcția Aeroport – Gară, apoi vor fi debarcați în Stația Roua Residence. Vor traversa pe partea cealaltă a străzii pentru a fi preluați de către autobuzele care circulă în direcția Gară – Aeroport.
SAU
– călătorii se vor deplasa pe jos din zona parcărilor până la Stația Roua Residence, de unde vor fi preluați de autobuzele de pe traseul 50, din direcția Gară – Aeroport.
– de asemenea, autobuzele care vin de la Gară spre Aeroport, opresc și în Stația Telegondola 2. Persoanele care își lasă mașina într-una dintre cele trei parcări, pot merge pe jos 100 de metri înspre Aeroport, prin zona pietonală, și traversează pe trecere spre stația menționată.

Accesul în autobuze se face în baza unei legitimații de călătorie, abonament sau bilet (3 lei, valabil 120 de minute de la validare). Biletele pot fi achiziționate de la șofer, cu plata cash / prin intermediul POS-urilor din mijloacele de transport public, cu ajutorul cardului bancar contactless / în mod electronic, prin aplicația 24Pay (sms sau plata cu cardul bancar).

Recomandăm celor care trebuie să ajungă la Aeroportul Iași, să folosească autobuzul 50, dacă nu au însoțitori care să îi aducă la aeroport cu mașina. Pentru cei care vin din alte zone, în mod deosebit, Primăria Municiului Iași a alocat 256 de locuri de parcare la Ciric. Tarifele sunt: 3 lei /zi pentru mașinile mici și 10 lei /zi pentru autocare.

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *