Romanian Creative Week, evenimentul care reunește cele mai multe industrii creative, la nivel european

Romanian Creative Week, evenimentul care reunește cele mai multe industrii creative, la nivel european, conform Oficiului Uniunii Europene pentru Proprietate Intelectuală.

România înregistrează o premieră europeană, fiind țara în care este organizat evenimentul care adună la un loc cel mai mare număr de industrii creative, 11 în total.

Romanian Creative Week (RCW), organizat la Iași, în perioada 19–28 mai a.c., ocupă acest prim loc, la nivelul Europei, conform Oficiului Uniunii Europene pentru Proprietate Intelectuală (EUIPO – European Union Intellectual Property Office).

Anunțul a fost făcut, în premieră, de către Irina Schrotter, președintele Federației Patronatelor Industriilor Creative, organizatorul Romanian Creative Week, în cadrul conferinței de presă găzduită de Primăria Municipiului Iași, partener al evenimentului.

„Am fost contactați de reprezentanții EUIPO și am primit felicitările lor pentru edițiile anterioare ale Romanian Creative Week, din 2021 și 2022. Cu această ocazie, am primit o informație extrem de importantă pentru evenimentul nostru, pentru comunitatea din Iași și chiar pentru România: RCW este cel mai mare eveniment din Europa, ca număr de industrii creative reunite la un loc. În această calitate, am început, de la această ediție, o colaborare directă cu EUIPO, industriile creative fiind direct legate de drepturile de autor”, declară Irina Schrotter.

Livia Ionașcu, Intellectual Propriety Specialist în cadrul EUIPO, a transmis prin intermediul organizatorilor RCW: „Romanian Creative Week este cel mai mare eveniment de acest gen din România și din Europa în ceea ce privește industriile creative pe care le reunește. De fapt, formatul acestui eveniment dovedește și pune în valoare spiritul creativ și inovator românesc. În ultimii ani, România dă tonul creativ în Europa Centrală și de Est, oferind minți foarte talentate, care aduc o nouă notă de creativitate și prospețime”.

La ediția din acest an a RCW, Livia Ionașcu va fi unul dintre mentorii workshop-ului Becoming an Entrepreneur.

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *