Încă o aeronavă Wizz Air pe Aeroportul Iași

Încă o aeronavă Wizz Air, a cincea la număr, va opera de pe Aeroportul Internaţional Iaşi.

Wizz Air a început operațiunile la Iași în decembrie 2014 și a înregistrat peste 4,5 milioane de pasageri care au rezervat bilete pe parcursul a 9 ani de operațiuni reușite. A cincea aeronavă, care se va alătura bazei din Iași până la sfârșitul acestui an, va oferi peste 500.000 de locuri suplimentare pe an pieței din România, oferind mai multe alternative de călătorie la rezervarea zborurilor cu Wizz Air.

Alocarea noii aeronave A321neo va permite companiei aeriene să își mărească frecvența pentru următoarele rute: la trei zboruri pe săptămână către LiverpoolBerlin și Memmingen, patru zboruri pe săptămână către Veneția și Istanbul, cinci zboruri pe săptămână către BarcelonaDortmund și Bologna, precum și zboruri zilnice către ParisRoma și Bruxelles.

Compania aeriană crește, de asemenea, numărul zborurilor către Milano de la șapte la nouă frecvențe pe săptămână, oferind astfel mai multe opțiuni de călătorie clienților săi.

În total, Wizz Air operează acum 24 de rute cu tarif redus din Iași către 13 țări din Europa, investind continuu în dezvoltarea rețelei sale. Compania aeriană conectează Iașiul cu orașele BruxellesLarnacaBillundCopenhagaBaselParisDortmundMemmingenTel-AvivBolognaCataniaMilanoRomaTorinoVenețiaEindhovenLiverpoolLondraBarcelona și Madrid, operând cu succes și rutele nou lansate către Istanbul și BerlinWizz Air rămâne dedicată Iașiului, pieței din România și serviciilor excelente, asociate cu tarife reduse pentru pasageri.

„Aeroportul nostru înregistrează record peste record în ceea ce privește traficul de pasageri, ajungând ca în aprilie să depășim nivelul lunilor de vară de anul trecut. Contribuie din plin la acest trend faptul că partenerii noștri, companiile aeriene, au deschis noi porți către Europa, prin zboruri atractive și accesibile. Wizz Air, principalul partener al Aeroportului în ceea ce privește activitatea de operare, alocă cea de-a cincea aeronavă la baza de la Iași, iar efectul va fi creșterea frecvenței curselor, lucru foarte important în contextul creșterii adresabilității. Suntem foarte aproape ca, prin proiectul de extindere și modernizare, să oferim Aeroportului și infrastructura necesară pentru a deveni un adevărat hub aeronautic. La sfârșitul acestui an, vom avea la Iași al doilea cel mai mare terminal din România și vom putea atrage, astfel, și mai mulți pasageri din toată regiunea”, spune Costel Alexe, președinte Consiliul Județean Iași.

Romeo Vatră, directorul general al R.A. Aeroportul Iași, declară că extinderea bazei Wizz Air de la Iași este o veste excelentă pentru întreaga regiune de Nord -Est, având în vedere cererea de călătorie foarte mare.

“Acest nou pas în consolidarea parteneriatului cu Wizz Air, compania cu cel mai mare număr de rute operate pe Aeroportul Iași, este rezultatul firesc al unei colaborări deschise și de durată, un răspuns la promisiunea noastră comună de a oferi conexiuni multiple în Europa și nu numai. Mai multe destinații, mai multe zboruri pe rutele principale înseamnă diversitate și, deci, o mobilitate crescută, ce asigură dezvoltarea aeroportului pe termen lung. La finalul acestui an va fi gata și noul terminal, care va susține un trafic de 3,5 milioane de pasageri anual, oferind condiții de călătorie și servicii la standarde europene”, mai spune Romeo Vatră.

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *