Acțiune de ecologizare la Vatra Dornei

O acțiune de curățenie susținută de comunitate, dar și de afaceri locale și naționale, s-a desfășurat duminică, 14 mai a.c., atât în Municipiul Vatra Dornei, cât și în împrejurimi.

O sută de voluntari, inclusiv elevi, profesori, tineri și localnici, s-au adunat pentru a participa la o acțiune de mediu cu scopul de a curăța depozitele de deșeuri din trei zone mari: Dealul NegruZona Telescaun Vatra DorneiDealul Runc, la intrarea dinspre Gara Mare, și Comuna Dorna Candrenilor, pe malul Dornei.

Acțiunea a fost organizată de către Asociația de Ecoturism Țara Dornelor, în cadrul proiectului Pentru Eco și Turism, o inițiativă civică de curățare a naturii din România, derulat de Asociația de Ecoturism din România, în parteneriat cu Asociația de Ecoturism Țara Dornelor, Asociația de Turism Retezat și Asociația Măgura Ecoturistică, cu sprijinul financiar al Active Citizens Fund România, program finanțat de IslandaLiechtenstein și Norvegia, prin Granturile SEE 2014-2021.

Cei 100 de voluntari implicați în acțiune au fost de la Școala Gimnazială Nr. 2 din Vatra Dornei, de la organizația Vatra Dornei Tineret, Dorna Eco Camping și alți oameni de bine din comunitate. În cadrul acțiunii de duminică au fost adunați aproximativ 300 de saci cu deșeuri, de 120 de litri fiecare.

Succesul acestei acțiuni se datorează și sprijinului unor sponsori precum Coca-Cola HBC România, Policlinica Dorna Medical Vatra Dornei și Prodalcom SA.

Alți parteneri care au contribuit la buna desfășurare a evenimentului au fost Casa de Cultură „Platon Pardău” Vatra Dornei, care a oferit locul de întâlnire, și Primăria Municipiului Vatra Dornei, care a oferit suport logistic pentru ridicarea deșeurilor colectate. Echipa de la Telescaun Vatra Dornei a asigurat transportul gratuit al voluntarilor și îndrumarea acestora, în timp ce Studio Chiriluș a personalizat echipamentul primit de către voluntari. Hotel Belvedere și Black Hill Vatra Dornei au oferit combustibil acțiunii prin asigurarea hranei și hidratării participanților.

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *